NE YAPMALIYIZ?

Günümüzün gelişen teknoloji dünyasında Akıllı Telefonlar, Notebooklar, Tabletler hassas teknoloji ürünleri daha da incelmiş ya da küçülmüştür. Bunun sonucunda tamir işlemi zorlaşmış tamir ücreti de aynı şekilde artmıştır. Bu yüzden size aşağıda bazı tamir türlerinin kısa yollarını anlatacağım.

Akıllı Telefonlar

Akıllı telefonları gittiğimiz her yerde görmekte ve kullanmaktayız okulda, otobüste, işte, evde nerde olursa olsun kullanmaktayız hal böyle olunca telefonun ekranının çizilmesi ya da kırılması hiç iyi olmaz. Burada size bazı kısa yolları anlatacağım lütfen dikkatli okuyun.

1)    Telefonum Suya düşerse?

§  İlk olarak hemen telefonunuzu kapatın o ilk saniyeler çok önemlidir düştüğü andan itibaren sakın ama sakın açmaya kalkmayın.
§  İkinci olarak ise Telefonunuzun çıkabilen, ayrılan bütün parçalarını (Kapak, Batarya,) çıkartın ve kurumaya bırakın kalsın.
§  Üçüncü olarak ise telefonun bağlantı noktalarından(Kulaklık girişi, Şarj girişi, hafıza kartı girişi) vakum özelliğine sahip herhangi bir alet ile çekebildiğimiz kadar suyu çekiyoruz.
§  Ve son olarak ise telefonumuzu bir pirinç tabağı, çuvalı ne olursa olsun nemi ve suyu iyice kendi içine çekene kadar bekletiyoruz.
Yaklaşık olarak 24 saat ile 48 saat arası kadar bekletin tekrar açtığınızda eski haline gelecektir.


 

2)Telefonun Camı Çizilirse?

            Böyle bir durumda tek bir yöntemden söz edilemez birden fazla yola sahiptir bunlardan birini uygulayabilirsiniz.
§  Evlerimizde bulunan Karbonat ve su ile krem kıvamına gelen formül sayesinde çiziklerden kurtulmak mümkündür. Yapmanız gereken formülü çiziğin üzerine sürüp beklemek.
§  İkinci yol ise aynı yukarıdaki gibi bir yöntem olan bebek pudrasıdır.
§  Üçüncü yol ise Arabalar için üretilmiş çizik yok edici pastalarıdır. Aynı performansı kendi telefonlarınız da görebilirsiniz.
§  Son formül ise Diş macunudur. Diş macununun etkisi büyük olsa bile zararı da aynı şekilde fazla olabilir o yüzden Diş fırçası yerine yumuşak bir pamuk kullansanız bu daha etkili olabilir.

        Notebooklar


         


1)Notebookun klavyesi nasıl temizlenir?

Çoğunlukla sıvı teması yüzünden temizlenme ihtiyacı doğan klavyelerimizin kullanıcı tarafından temizlenmesi zor ve tehlikelidir. Yapılması gereken aygıtınızı servise götürmek ve yaklaşık olarak 40 ila 160 TL arasındaki fiyatı ödemektir böylesi daha sağlıklıdır.
Ayrıca sıvı temasına maruz klavyeleri saç kurutma makinesi ile temizlemek çok gereksiz ve zararlıdır. Tuşların yamulmasına yol açar ve bunu düzeltme gibi bir imkanınız yoktur.
Dış yüzey temizliğine gelince nemli bir bez veya pamukla nazik bir şekilde klavyeyi temizlemek yeterli olacaktır.

2)Notebook Ekranınız kırıldı?

Herhangi bir kırılma veya parçalanmada yapılması gereken tek şey LCD ekran değişiminden geçmektedir. Notebook ekranınızın modeli ve kullandığı ekrana göre teknik servise teslim etmeniz yeterli olmaktadır.


 

3)Notebook sıvı teması?

Notebooklarda arızası ve geri dönüşü en zahmetli olan arıza türüdür. Genellikle klavye üzerinden çay, meyve suyu, su gibi içeceklerin çalışır vaziyetteki bilgisayara kısa devre yaptırmasından kaynaklanan arıza türüdür.

Sıvı temasına maruz kalmış bilgisayar eğer çalışır vaziyette ise hemen fişi çekilmeli ve ters pozisyona getirilmeli ve beklenmeli ardından ana karta sıvı bulaşmadan ve kısa devre yapmadan teknik servise iletilmelidir. Sadece iç temizliğini yaptırarak bu durumdan kurtulabilirsiniz.

4)Notebook İşlemci Fanı Temizliği Nasıl Yapılır?

Notebook markalarına göre farklılık gösterse de genellikle alt kapak vidalarının sökülmesiyle karşımıza çıkan işlemci fanını temizleyebiliriz.
İşlemci fanının belli araklıklarla temizlenmesi çok önemlidir eğer temizlenme yapılmasa fanın içinde toz birikir buda zamanla hava sirkülasyonunu sağlanmasa kalıcı hasarlara yol açabilir.
Eğer Teknik bilginize çok güvenmiyor iseniz aygıtınızı Teknik servisinize götürmeniz tavsiye olunur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder