Virüslere karşı koruma

Virüs
Virüs, kişinin izni ya da bilgisi olmadan bilgisayarın çalışma şeklini değiştiren ve kendini diğer dosyaların içerisinde gizleyebilen bir tür bilgisayar programıdır.
1 –Antivirüs programı yükleyin 
Antivirüs programları bilgisayarlarımız için çok önemlidir. Bilgisayarımıza bulaşan virüleri temizlemede ve bulaşmasını önleme rolünü üstlenmişlerdir. Fakat bu programların güncel olması çok önemlidir çünkü  her geçen saniye çeşitli virüsler türemektedir. Kodlanışları birbirlerinden farklı olduğundan antivirüs programları bu virüs kodlarını algılayamaması sonucu virüs programınız olmasına rağmen bilgisayarınız zarar görür.


2-E-posta eklerini açmayın. :
Beklemediğiniz bir anda rastgele atılmış bir mail size kötü sonuçlar doğurabilir. Spam türünden maillerinizi sakın açmayın.
3-İşletim sisteminin lisanslı ve güncel olması :

Bir önemli maddeyle daha karşı karşıyayız işletim sisteminiz size virüs programlarının yanı sıra ön koruma sağlamaktadır ve yeni virüsler sisteminizin açıklarından yararlanır güncel olmayan bir bilgisayar saldırıya hazırlıksızdır.

4-Güvenlik duvarı :

Olmazsa olmaz olan bir madde daha güvenlik duvarı saldırılara karşı ön koruma sağlar güvenlik duvarı olmayan bir bilgisayara yapılan her saldırı başarılıdır.
5-Programlardaki güvensizlik:
Eğer bir programı indirecekseniz güvenli olup olmadığını önce kendinize sorun  güvenli olduğunu düşünüyor muyum ? ücretsiz indireceğiniz her program sizin için potansiyel tehlikedir.
Yukarıdaki bilgiler sadece başlıca yapılması gerekenlerdir. Bunların dışında size bir tavsiyem her daima yedeklerinizi almanızdır günlük yedek almasanız bile haftalık yedeğinizi mutlaka alınız format gerektirecek durumda aldığınız yedeklerin ne kadar işe yaradığını unutmayın…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder