Ultrabook

Ces 2012 fuarında ilk tanıtımı yapılan ultrabook ürünleri bir çok bilgisayar markası ürünlerinde mevcuttur. Ultrabook ürünlerinin en çok göze çarpan özelliği ince, hafif ve performanslı olmasıdır. Intel'in düşük güç tüketimine sahip yüksek hızlı Sandy Bridge işlemcileri kullanılmaktadır. Bazı markaların ultrabook ürünlerinde depolama sürücüsü (sabit disk) olarak hız yüksekliği bulunan SSD kullanılmıştır. Performanstan ödün vermeyen ultrabook dizüstü bilgisayarlar diğer notebook modellerinden daha az bağlantı noktasına (portlara) sahiptir. Ultrabook ürünlerinde optik sürücü, bir çok usb portu, hdmı, eternet ve ek portlar bulunmayabilir. Sık seyahatler yapıyorsanız, internet veya bilgisayar başında uzun süre zamanınız geçiyorsa ultrabook ürünlerinin pil ömrü ve ağırlığı sizin için avantajdır.
Saniyeler içinde sıfırdan yüksek hızlara çıkın: Intel® Rapid Start Teknolojisi
Intel® Rapid Start Teknolojisi Ultrabook™ cihazınızı saniyeler içinde tam gücüne çıkarır ve yaptığınız şeylere hemen geri dönebilirsiniz. Bu ultra hızlı başlatma yeteneği aygıtınıza hazır olduğunuzda anında kaldığı yerden devam etme gücü kazandırır ve bekleme modunda çok az güç tüketmesini sağlar. Böylece hem zaman kazanırsınız hem pil ömrünüz uzar.


Favorilerinizi hızlı izleyin: Intel® Smart Response (Akıllı Yanıt) Teknolojisi
Ultrabook™ cihazınız artık çok daha hızlı. Intel® Smart Response Teknolojisi sık kullandığınız dosyalarınızı ve uygulamalarınızı hızla tanıyarak kaydeder ve uzaktan erişmenizi sağlar. En çok kullandığınız ve sevdiğiniz içeriklere daha hızlı erişerek zamandan ve enerjiden tasarruf edeceksiniz.



Her zaman güncel: Intel® Smart Connect (Akıllı Bağlanma) Teknolojisi
Ultrabook™ cihazınızdaki Intel® Smart Connect Teknolojisiyle, e-postanız, favori uygulamalarını ve sosyal paylaşım ağlarınız, sisteminiz uykuda olsa bile sürekli ve otomatik olarak güncellenir. En son dünya haberlerini veya arkadaşlarınızın güncellemelerini almak için artık beklemeyin; sadece kapağı açıp güncel ve yola çıkmaya hazır hale gelin. (Yalnızca belirli sistemlerde.)


Kayıp dizüstü bilgisayarınızı kilitleyin: Intel® Anti-Theft Teknolojisi
Bilgisayarınızın kaybolmasından veya çalınmasından mı korkuyorsunuz? Intel® Anti-Theft Teknolojisi dünyanın herhangi bir yerinde kaybolan veya çalınan Ultrabook™ cihazını devreden çıkararak içindeki verileri koruyan akıllı bir güvenlik donanımıdır. Ultrabook™ cihazınızı geri aldığınızda, verilerinize veya dijital içeriğinize zarar vermeden kolayca yeniden etkinleştirebilirsiniz. (Belirtilen Intel® Core™ işlemcili Ultrabook™ cihazlarında seçenek olarak bulunur.)


Çevrimiçinde iç rahatlığı: Intel® Kimlik Koruma Teknolojisi
Favori sitelerinizin sizi tanıdığından emin olun. Intel® Kimlik Koruma Teknolojisi çevrimiçinde kimliğinizi ve varlıklarınızı, sisteminize, hesaplarınıza ve favori çevrimiçi yerlerinize güvenli bir bağlantı ekleyerek korur. Kimlik doğrulamasını sizi yaptığınız, daha iyi bir çevrimiçi kimlik korumasıdır. (Yalnızca 2'nci nesil Intel® Core™ işlemcili seçkin Intel tasarımı Ultrabook™ aygıtlarında bulunur.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder